Lux sigurnosna vrata


Pogledajte galeriju >>

Karakteristike LUX modela


Vratno krilo čini čelična konstrukcija sastavljena od čelicnih ZP profila debljine 50x30x2mm, po kojoj je sa spoljne strane celom površinom zavaren čelični lim debljine d=2mm. Po unutrašnjosti vrata na svakih 150mm kao vertikalna ukrućenja postavljeni su i zavareni L-profili debljine 1.5mm, koji dodatno ojačavaju i ukrućuju konstrukciju vratnog krila. Termozvučnu izolaciju omogućava mineralna vuna debljine d=10cm kojom su vrata ispunjena celom površinom. Završna dekorativna obloga u standardnoj ponudi je hrastov ili neki drugi furnir na medijapan pločama koje se toniraju acetonskim bajcom i lakiraju poliuretanskim lakom, ili farbaju poliuretanskom bojom po želji naručioca. Spoljna i unutrašnja obloga mogu biti različito tonirane, sa različitim oblogama kao i različitim aplikacijama.

lux vrata lux vrata lux vrata lux vrata

Vrata su opremljena italijanskom KASA bravom marke CISA CAMBIO, dvostrukom CISA CAMBIO (sef ključ plus cilindar), ili CISA bravom na cilindar po želji, koje zabravljuju vrata u 11 tačaka i to sa 5 šipova visoke nosivosti sa strane brave i po jednim šipom sa gornje i donje strane po vertikali vrata. Pored šipova koje pomera sama brava sa strane kod šarki nalaze se 4 masivna šipa ravnomerno raspoređena i čvrsto zavarena za unutrašnjost vrata, tako da vrata u zatvorenom položaju, zajedno sa šarkama čine vezu neodvojivom. Dopunska uloga ovih šipova je i ta što sprečavaju skidanje krila sa štoka. Štok vrata je napravljen od profilisanog čeličnog lima debljine 2 mm koji je po uglovima čvrsto zavaren. Vezu štoka i vratnog krila omogućavaju šarke sa kugličnim ležajem, koje su čvrsto zavarene za vratno krilo i štok vrata. Šarke sa kugličnim ležajem omogućavaju veoma lako otvaranje i zatvaranje i pored toga što su vrata veoma teška (50-60kg po m2) Debljina krila u standardnoj ponudi kada su dekorativne obloge ravne (bez aplikacija) iznosi 67mm, u zavisnosti od dekorativne obloge ta masivnost krila se povećava od 10mm do 40mm.

lux vrata lux vrata lux vrata lux vrata lux vrata

Po završteku ugradnje vrata i završnih zidarskih radova bravarska radnja Alkatraz po želji pruža uslugu opšivanja metalnih delova štoka i špalete zida plivajućim pervajz lajsnama.

Po falcu vratnog krila sa unutrašnje strane postavljena je specijalna P-zaptivka koja omogućava odlično dihtovanje, čime se eliminiše mogućnost stvaranja promaje, a takođe pruža i bolja zvučna izolacija. Vrata se isporučuju u kompletu sa 3 ključa, okovom po želji, kvakom (po izboru: hrom, mesing i nikl) i širokougaonom špijunkom.

Oprema koja se ugrađuje u sigurnosna vrata ALKATRAZ, ispunjava poslednje standarde kvaliteta i sigurnosti. Zemlja porekla ovih elemenata je Italija, Na raspolaganju su vam kvake italijanskih firmi: Arieni, Martinelli, Ghidini, Hoppe. Špijunke koje koristimo su marke: Pedret, Sekurema.

Svi metalni delovi se plastificiraju i tako ostaju trajno zaštićeni.

Ukoliko je potrebno da vrata budu postavljena tako da stalno bivaju izložena atmosferskim uticajima (kiša, sunce, sneg) u ponudi imamo specijalne obloge koje odolevaju svim tim faktorima.

Vrata se izrađuju isključivo po meri. U ponudi se nalazi veliki broj jednokrilnih i dvokrilnih modela.