Karakteristike LUX modela


Vratno krilo čini čelična konstrukcija sastavljena od čelicnih ZP profila debljine 50x30x2mm, po kojoj je sa spoljne strane celom površinom zavaren čelični lim debljine d=2mm. Po unutrašnjosti vrata na svakih 150mm kao vertikalna ukrućenja postavljeni su i zavareni L-profili debljine 1.5mm, koji dodatno ojačavaju i ukrućuju konstrukciju vratnog krila. Termozvučnu izolaciju omogućava mineralna vuna debljine d=10cm kojom su vrata ispunjena celom površinom. Završna dekorativna obloga u standardnoj ponudi je hrastov ili neki drugi furnir na medijapan pločama koje se toniraju acetonskim bajcom i lakiraju poliuretanskim lakom, ili farbaju poliuretanskom bojom po želji naručioca. Spoljna i unutrašnja obloga mogu biti različito tonirane, sa različitim oblogama kao i različitim aplikacijama.


Vrata su opremljena italijanskom KASA bravom marke CISA CAMBIO, dvostrukom CISA CAMBIO (sef ključ plus cilindar), ili CISA bravom na cilindar po želji, koje zabravljuju vrata u 11 tačaka i to sa 5 šipova visoke nosivosti sa strane brave i po jednim šipom sa gornje i donje strane po vertikali vrata. Pored šipova koje pomera sama brava sa strane kod šarki nalaze se 4 masivna šipa ravnomerno raspoređena i čvrsto zavarena za unutrašnjost vrata, tako da vrata u zatvorenom položaju, zajedno sa šarkama čine vezu neodvojivom. Dopunska uloga ovih šipova je i ta što sprečavaju skidanje krila sa štoka. Štok vrata je napravljen od profilisanog čeličnog lima debljine 2 mm koji je po uglovima čvrsto zavaren. Vezu štoka i vratnog krila omogućavaju šarke sa kugličnim ležajem, koje su čvrsto zavarene za vratno krilo i štok vrata. Šarke sa kugličnim ležajem omogućavaju veoma lako otvaranje i zatvaranje i pored toga što su vrata veoma teška (50-60kg po m2) Debljina krila u standardnoj ponudi kada su dekorativne obloge ravne (bez aplikacija) iznosi 67mm, u zavisnosti od dekorativne obloge ta masivnost krila se povećava od 10mm do 40mm.

Po zavrsteku ugradnje vrata i zavrsnih zidarskih radova bravarska radnja Alkatraz po zelji pruza uslugu opsivanja metalnih delova stoka, i spalete zida plivajucim pervajz lajsnama.

Po falcu vratnog krila sa unutrašnje strane postavljena je specijalna P-zaptivka koja omogućava odlično dihtovanje, čime se eliminiše mogućnost stvaranja promaje, a takođe pruža i bolja zvučna izolacija. Vrata se isporučuju u kompletu sa 3 ključa, okovom po želji, kvakom (po izboru: hrom, mesing i nikl) i širokougaonom špijunkom.

Oprema koja se ugrađuje u sigurnosna vrata ALKATRAZ, ispunjava poslednje standarde kvaliteta i sigurnosti. Zemlja porekla ovih elemenata je Italija, Na raspolaganju su vam kvake italijanskih firmi: Arieni, Martinelli, Ghidini, Hoppe. Špijunke koje koristimo su marke: Pedret, Sekurema.

Svi metalni delovi se plastificiraju i tako ostaju trajno zaštićeni.

Ukoliko je potrebno da vrata budu postavljena tako da stalno bivaju izložena atmosferskim uticajima (kiša, sunce, sneg) u ponudi imamo specijalne obloge koje odolevaju svim tim faktorima.

Vrata se izrađuju isključivo po meri. U ponudi se nalazi veliki broj jednokrilnih i dvokrilnih modela.